Bestill sommerutgaven her

Det forspilte håpet

Oslo
Regissør: Bartlett Sher manusforfatter: J. T. Rogers
()

OSLO-AVTALEN: Den eskalerte konflikten mellom Israel og palestinerne minner oss igjen om at Oslo-avtalen i 1993 ikke førte til fred. Og dermed føles HBO-filmen Oslo nærmest som naiv eskapisme.

Den dramatiske eskaleringen vi har bevitnet i Gaza og Israel i det siste, understreker nok en gang at Oslo-avtalen mellom Israel og den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO) i 1993 på ingen måte løste denne langvarige og brutale konflikten. Dermed er det først og fremst trist at timingen for HBO-filmen Oslo, som forteller om de hemmelige forhandlingene som ledet frem til den første avtalen, er så god. Noen vil formodentlig også mene at timingen for en såpass ukritisk fremstilling av denne prosessen er alt annet enn god.

Prisbelønnet teaterstykke

Spillefilmen er basert på J. T. Rogers’ teaterstykke med samme navn, som hadde premiere i 2016 og senere ble en prisvinnende Broadway-suksess. I 2019 ble Oslo også oppført i nettopp Oslo.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATED
Anbefalte