Det er vår egen skyld


ØDELAGT NATUR:  Profittjag, illegal handel med ville dyr og en økende befolkning som tar over naturområder, gir grobunn for katastrofer. Covid-19 er ikke naturens hevn; vi har gjort dette mot oss selv.

Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.
Email: ranveig.eckhoff@posteo.net
Publisert: 10. juni 2020

Plutselig er jeg hjemme i Berlin, for første gang på to år. Det er en kveld i mai; jeg sitter ved skrivebordet. I en avlyst verden. Ser ut av vinduet, der løvtrær i fullt flor truer med å sluke lyset fra gatelykten. To og to vandrer folk forbi. Noen øver dansetrinn i parken. Ellers – en implodert normalitet har bitt seg fast på ubestemt tid.

En av de utallige avlyste begivenhetene der ute bærer navnet WILD11, i regi av World Wilderness Congress. Gjennom 45 år har dette internasjonale økologiske forumet samlet ledere fra alle samfunnssektorer – her er representanter fra vitenskap, kunst, finans, aktivisme, …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal