Det er vår egen skyld


ØDELAGT NATUR:  Profittjag, illegal handel med ville dyr og en økende befolkning som tar over naturområder, gir grobunn for katastrofer. Covid-19 er ikke naturens hevn; vi har gjort dette mot oss selv.

Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.
Email: ranveig.eckhoff@posteo.net
Publisert: 2020-06-10

Plutselig er jeg hjemme i Berlin, for første gang på to år. Det er en kveld i mai; jeg sitter ved skrivebordet. I en avlyst verden. Ser ut av vinduet, der løvtrær i fullt flor truer med å sluke lyset fra gatelykten. To og to vandrer folk forbi. Noen øver dansetrinn i parken. Ellers – en implodert normalitet har bitt seg fast på ubestemt tid.

En av de utallige avlyste begivenhetene der ute bærer navnet WILD11, i regi av World Wilderness Congress. Gjennom 45 år har dette internasjonale økologiske forumet samlet ledere fra alle samfunnssektorer – her er representanter fra vitenskap, kunst, finans, aktivisme, regjeringer og urfolk. Målet er å koordinere nye løsninger til forsvar for planetens uberørte natur.

I mars i år skulle de treffes i Jaipur i India, der den lokale vertsorganisasjonen


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal