Den virkelige trusselen mot verden


De marsjerer frem på noe som ser ut til å være en seiersgang, men ingen ser ut til å forstå den reelle faren.

Kommentator i Ny Tid. Avnery er tidligere medlem av Knesset i Israel. Israelsk journalist og fredsaktivist (født 1923).
Email: avnery@actcom.co.il
Publisert: 15. oktober 2015

Jeg er redd. Det er jeg ikke redd for å innrømme. Jeg er redd.
Jeg er redd for den islamske staten, alias ISIS, alias Daesh. Det er den eneste virkelige faren som truer Israel, som truer verden, som truer meg.
De som i dag møter denne faren med sinnsro og likegyldighet, kommer til å angre på det.
Året da jeg ble født – 1923 – forsøkte en tåpelig demagog med en komisk bart, Adolf Hitler, å iverksette et voldelig kupp i München. Det ble avverget av en håndfull politimenn, og raskt glemt. Verden hadde langt viktigere farer å bekjempe: Den enorme inflasjonen i Tyskland. Det unge Sovjetunionen. Den farlige konkurransen mellom de to mektige kolonimaktene Storbritannia og …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal