Grusomhetens teater

Den norske idealstaten

FREMTID / Fra 2017 til 2019 reiste vi i kunstnergruppen Alt Går Bra rundt i landet for å lære om den norske befolkningens visjoner for fremtidens samfunn. Det nest mest populære temaet var klima og bærekraft (ti prosent). Tre prosent svarte frihet, etter teknologi-optimisme, utdanning og betydningen av røtter. For det store flertallet var for øvrig en helt annen faktor viktigst.

Med forfatter Branko Boero Imwinkelried

Bergen, august 2019: Vi er til stede på Bergen Næringsråds frokostmøte, hvor konsulentfirmaet Rambøll presenterer sin rapport Bedre byer. Som bakgrunnsmateriale for rapporten ligger en spørreundersøkelse blant byens innbyggere om hva som gjør byen attraktiv å bo i. Ifølge Rambøll er folk primært opptatt av trygghet mot kriminalitet, ren luft, gode arbeidsmuligheter og tilgang til bolig til en fornuftig pris.

Vi er invitert til å delta på møtet med kunstprosjektet Den norske idealstaten , hvor vi samtaler med folk om deres drømmer og visjoner for fremtidens samfunn. Etter presentasjonen kommer vi i snakk med noen av deltagerne på møtet. «Mennesker trenger kontakt med andre mennesker, ikke bare på internett», sier en mann i 60-årene. Vi forflytter oss til et bord hvor tre kvinner i 20-årene sitter: «Vi trenger flere sosiale møteplasser», . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Agnes Nedregård
Agnes Nedregård
Leder av prosjektet "AltGårBra".

Relaterte artikler