FOTO: ASHRAF AMRA

Den doble undertrykkelsens tunge åk


For Gazas kvinner opptrer nasjonalitet og kjønn sammen i en dobbel forfølgelse. Partnervolden øker i et samfunn preget av frustrasjon, krig og konflikt.

Email: hiahmad600@yahoo.com
Publisert: 2015-04-07

I en haug av klær sitter Taghreed (30) og sorterer ektemannens klær fra de plaggene som tilhører de åtte ungene hennes, for å brette dem sammen. Samtidig gråter to av barna hennes med feber uten stans der de ligger syke i det midlertidige, UNRWA-drevede husrommet i Gaza. Like i nærheten ligger Taghreeds mann og prøver å få sove på noen skitne ulltepper i et av klasserommene. Han roper og truer med skilsmisse om ungene ikke slutter å plage ham. Taghreed tilbringer sine dager og netter i en skole som er omgjort til provisoriske boliger av UNRWA for om lag 350 familier som mistet hjemmene sine under krigen i Gaza sist sommer. Kvinnene som bor her, sier at de lever i en endeløs rekke av problemer knyttet til sine egne ektemenn og naboene i andre klasserom. «Kvinnene her behandles som om de er skapt for å bli krenket og truet til taushet av ektefeller og administrativt personale. De har to valg: å gjøre som de blir fortalt, eller gråte i stillhet», sier Taghreed til Ny …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal