Debatten om laks


Debatten om fremtidens oppdretts- og fiskerinæring er preget av uklare intensjoner og mangel på langsiktige perspektiver. Det er viktigere å gjøre det mulig for folk å delta i debatten, enn å overbevise om at «Laks er viktig for Norge».

De norske fiskeressursene har blitt ytterligere privatisert av de siste regjeringene, enten de har vært rødgrønne eller blå-blå. Bestemmelser om hvem som har rett til å fiske og på hvilke betingelser, er blitt gjort gjennom gradvise endringer og utvanning – uten at Stortinget eller folk flest har hatt en god dialog om retningen videre. Meningene til dem som er uenige, blir ofte avfeid, fordi de ser endringene i en større sammenheng. Natur og Ungdom mener fiskerinæringen er på vei bort fra et bærekraftig miljø- og kystsamfunn, og isteden på vei mot et system der regnskapet til de store næringsaktørene vurderes foran verdiskapningen til landet.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
theresew@nu.no
Hugstmyr Woie tidl. sentralstyremedlem i Natur og Ungdom.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte