De lydige tjenere


NATO-forsvaret utgjør en sektor av samfunnet som bare kan møtes med total opposisjon. (Leder i Orientering 22.3.1969)

Eriksen skrev for Ny Tids forgjenger Orientering.
Email: toreorientering@nytid.no
Publisert: 2019-03-01

Kampanjen «Norge ut av Nato» har nylig sendt ut en erklæring, der det blir slått fast at NATO-medlemskapet gir grunn til militærnekting. Dette begrunnes både med vår deltakelse i militæralliansens atomvåpen-strategi og det «stadig sterkere samarbeidet med fascistpregede og autoritære stater, som med NATO-støtte bekjemper frigjøringsbevegelser og utvider sin undertrykkelse og utbytting av andre folk. Som NATO-medlem er vi medansvarlig i denne forbryterske virksomhet.

Arbeiderbladet gjengir mesteparten av uttalelsen, men fjerner behendig et lite avsnitt der det blir påvist hvordan Norge forbereder seg til bruk av atomvåpen. «Vår base og atompolitikk ligger fast», heter det alltid i Arbeiderbladet, og opplysninger om at stridsgruppesjefer og annet operativt nøkkelpersonell opplæres og øves i (simulert) bruk av atomvåpen, egner seg derfor ikke til offentliggjørelse. Det skal være ro omkring disse spørsmål, og hva skal en NATO-redaksjon ellers bruke saksa …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal