Bestill høstutgaven her

De etterlattes daglige kamp

Those Who Remain (Celle qui restent)
Regissør: Ester Sparatore
( Frankrike,Italia, Belgia)

KVINNEARBEID: Ved gradvis å avsløre det store bildet belyser denne observerende dokumentaren ikke bare dem som forsvant under den arabiske våren, men også det daglige og evigvarende arbeidet til de etterlatte kvinnene

Det er først i filmens sluttekst at vi får se de tragiske tallene: 504 tunisiske migranter som satte kurs mot Italias kyst under den arabiske våren, er fortsatt savnet. I Those Who Remain deler Om El Khir, en kvinne som ikke vet hvor mannen hennes er, sin historie og hverdagsliv.

Innledningsvis kommer Om El Khir inn i filmen som en fortellerstemme: først bak en svart skjerm, så bak en halvåpen turkis dør uten lås eller håndtak. Så ser vi henne bakfra; hun fører en samtale i mobiltelefonen samtidig som hun snakker med barna sine, som befinner seg i et annet rom. Deretter sitter hun i en sofa med et stort innrammet bilde i fanget. Bildet er et portrett av en mann, og hun hvisker til det yngste barnet sitt at hun skal gi ham et kyss. Barnet omfavner bildet og hvisker: «Pappa.»

Kvinner i arbeid

I disse første bildene får seerne de to viktigste premissene for filmen: Faren i familien er savnet, og moren må sjonglere med flere . . .Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)
- annonse -
Melita Zajc
Zajc er medieviter, forsker og filmkritiker. Hun bor og arbeider i Slovenia, Italia og Afrika.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte