Grusomhetens teater

RETTEN TIL Å VÆRE HØY: Colorados cannabis-eksperiment

Pot Luck: The Altered State of Colorado
Regissør: Jane Wells
(USA)

LEGALISERING / Har legaliseringen av marihuana ført til idyllisk frihet for brukerne, eller har det oppstått nok et marked for kyniske profittjegere?

Da innbyggerne i den amerikanske staten Colorado stemte for å endre loven og legalisere bruk av marihuana «til rekreasjonsbruk», tenkte mange at dette ville føre til at den jevne hasjbrukeren, som dyrker en plante eller to i hagen, fikk frihet til å slappe av på sofaen med en joint og kose seg i fred og ro. De tok imidlertid ikke de aggressive kommersielle kreftene med i beregningen: Etter at loven trådte i kraft i 2014, ble cannabis raskt forvandlet til et masseprodusert og markedsført produkt, og skruppelløse profittjegere har siden kynisk utnyttet fattige bydeler, der de fargede innbyggerne er i flertall.

Det er i alle fall dette dokumentaren Pot Luck: The Altered State of Colorado hevder. Den britiske filmskaperen Jane Wells fokuserer på de negative sidene ved legaliseringen av cannabis, og filmen fungerer i stor grad som en advarsel. Den amerikanske marihuana-lovgivningen varierer fra delstat til delstat, og Colorado var en av de første delstatene (blant elleve totalt) som legaliserte stoffet. Wells undersøker konsekvensene av legaliseringen gjennom intervjuer med en lang rekke eksperter, hasjentusiaster, politi og kommersielle aktører.

Stereotypier

Åpningssekvensen tar oss med inn i International Church of Cannabis i Denver. Kirkesamfunnet holder til i en hundre år gammel (tidligere luthersk) kirke – med et oppsiktsvekkende interiør: neonpsykedelisk kunst på alle vegger og tak, malt av en . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Carmen Gray
Carmen Gray
Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også like