Grænselandet militariseres


NEKROSTATSBORGERSKAB: Der er blevet gjort meget grin med Trumps «smukke» mur, men grænselandet mellem USA og dets nabo mod syd er blevet militariseret og skåret op af hegn og mure gennem mere end et årti.

Trige Andersen er frilansjournalist og historiker.
Email: nina.trige.andersen@gmail.com
Publisert: 5. juli 2020
       
Fencing in Democracy. Borderwalls,Necrocitizenship, and the Security State

Når jeg en sjælden gang imellem har været på besøg hos folk, der bor i gated communities – det har primært været i Metro Manila og Mexico By – har jeg hver gang undret mig over, hvordan man kan have lyst til at bo et sted, hvor væbnede vagter spærrer adgangen til ens eget hjem. Hvor ens gæster skal underkaste sig inspektion og vise ID og skrive deres navn på en liste for at komme på besøg.

Det vænner man sig givetvis til, hvis man vel at mærke selv har valgt det, men det ville jeg aldrig i livet gøre. Vælge det, altså, og næppe heller vænne mig til det, hvis jeg var tvunget til det. Mænd med våben gør mig ikke tryg, …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.