Bestill sommerutgaven her

Burlesk og kjøttfråtsende satire

KORTFILM: Farse
Regissør: Robin Jensen
(Norge)

SUNDANCE-AKTUELL KORTFILM: Den korte norske animasjonsfilmen Farse er en grotesk, hemningsløs og underholdende satire over vår tids fråtseri og dekadanse.

Den ti minutter lange norske animasjonsfilmen Farse vant på fjorårets Kortfilmfestival i Grimstad Terje Vigen-prisen (som er å regne som festivalens prestisjetunge «andrepris»), og er i tillegg belønnet med blant annet Fredrikstad Animation Festivals pris for beste nordisk-baltiske kortfilm. Nå er den valgt ut til kortfilmprogrammet på den viktige Sundance Film Festival i USA, som starter 23. januar.

Filmens forbilledlige «tagline» lyder som følger: En mann, en kvinne og en kjøttkvern. Kjærlighet er blodig alvor. Og der det vanligvis bare heter «en film av», står det i starten av Farse at det er «en forferdelig film av Robin Jensen». Filmen, som er produsert av selskapet Mikrofilm, holder så absolutt hva den lover i så måte – vel å merke når det gjelder innhold, ikke kvalitet.

Dekadent miljø

Det hele begynner riktignok ganske så uskyldig der vi møter en mannlig reindriftssame som blir avstandsforelsket i kvinnen i huset ved lavvoen hans.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte