Bestill høstutgaven her

Burlesk og krigshistorisk fra Balkan

Balkan New Film Festival kommer snart til Oslo og Bergen. På programmet står både viltre komedier og alvorstunge krigsdramaer.

Filmer fra Balkan settes ikke ofte opp på norske kinoer, også sett i forhold til en del andre østeuropeiske land. Gjennom den omreisende festivalen Balkan New Film Festival (BaNeFF) har man likevel mulighet til å få sett et utvalg ny film fra disse landene. Festivalen har base i Sverige og presenterer seg som den største festivalen for balkansk film utenfor selve regionen.

I år gjester BaNeFF cinematekene i Oslo og Bergen for fjerde gang, med henholdsvis seks og fem spillefilmer som ikke er vist i Norge tidligere. Vi har sett nærmere på noen av disse titlene, som spenner fra burleske komedier til historiske krigsdramaer.

Komedie om togdød. Den mørke komedien Train Driver`s Diary var Serbias Oscar-kandidat i 2016. Filmen tar utgangspunkt i at enhver togfører i løpet av sitt yrkesliv vil oppleve at mellom 20 og 30 mennesker dør i møte med toget han eller hun fører, enten i form av selvmord . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Aleksander Huser
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte