Bunnfall

Av Malmfrid H. Hallum Skien, mars 2017 Glem 1989. Mer enn noe annet år i annen halvdel av det 20. århundre, var det 1979 som innledet de forandringer vi lever under i dag, skriver Hans Fredrik Dahl i en kronikk i Dagbladet 23. juni 2013. Dahl skriver om en bok med tittelen Strange Rebels, «Underlige […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Av Malmfrid H. Hallum
Skien, mars 2017

Glem 1989. Mer enn noe annet år i annen halvdel av det 20. århundre, var det 1979 som innledet de forandringer vi lever under i dag, skriver Hans Fredrik Dahl i en kronikk i Dagbladet 23. juni 2013.

Dahl skriver om en bok med tittelen Strange Rebels, «Underlige opprørere», hvor Newsweek-veteranen Christian Caryl setter sammen de personskiftene som fant sted i politikken rundt 1979 og fortolker disse som innledningen til de dypere forandringer som fulgte tiåret etter. Sjahen av Iran forlater landet, og Khomeini kommer tilbake etter mange år i eksil; Saddam Hussein kommer til makten i Irak; Margaret Thatcher vinner parlamentsvalget i Storbritannia; sovjetiske styrker rykker inn i Afghanistan.

Lyst til å lese videre?

Logg inn eller registrer deg her

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here