– Bruk kvinnedagen!

* Lørdag vil Den internasjonale kvinnedagen bli markert tydeligere enn på lenge: Ny regjering har skapt debattstorm rundt reservasjonsrett og abortrettigheter. Kvinners deltagelse i det offentlige blir møtt med trusler.

* En av de som har blitt sjikanert, er Florence Aryanik (20). Drapstrusler gjorde at hun måtte trekke appellen sin på Krystallnatta 9. november. Men 8. mars står hun oppreist med ny appell til Norge, på Youngstorget.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

– I morgen markerer vi Kvinnedagen med opprop, appeller og tog. Hva betyr dagen for deg?

– 8. mars er ekstra spesielt for meg i år. Jeg har vært gjennom en slags prosess der jeg følte at jeg ikke var ønsket fra samfunnet. Men det går bedre nå. Jeg har blitt litt pirkete på hva jeg stiller opp på. Ting definerer meg . Det du representerer, er din karakter. Som kvinne må man være bevisst hva man fronter. Jeg velger det hjertet mitt brenner for. Man må ta vare på seg selv og sin karakter. I år har jeg valgt å bruke stemmen min tydelig. 8. mars er en fin anledning for sånt.

– Enkelte feminister mener vi må bli flinkere til å være stolte over dette «isme»-begrepet. Hva mener du?

– Bryr meg ikke så mye om feminismebegrepet. Tenker mer på innholdet. Alle har rett til sin mening rundt det. Kvinner bør kanskje bli flinkere til å løfte opp seg selv og andre.

Dette er et utdrag fra Ny Tid 07.03.2014. Les hele ved å kjøpe Ny Tid i avisforhandlere over hele landet, eller ved å abonnere på Ny Tid -klikk her.

---
DEL