Brevet fra helvete


Et brev gjemt i en halloween-dekorasjon forandrer livet til både den kinesiske avsenderen og den amerikanske mottakeren. Samtidig blottstiller det utbyttingen i den internasjonale masseproduksjons-industrien.

Lande er filmskribent og regissør og fast skribent for Ny Tid.
Email: ellen@landefilm.com
Publisert: 2019-02-01
Letter from Masanjia
Regissør: Regi Leon Lee i samarbeid med Sun Yi
(Canada)

Julie Keith er hjemme sammen med mann og barn på kjøkkenet i Oregon. Valget av «tema» for datterens bursdagsfest gjør at hun åpner en boks kjøpt to år tidligere på den amerikanske kjeden Kmart. Snart vil kvinnen bli berømt i hjembyen, staten og hele verden. Men ennå vet hun ikke at hun vil bære med seg det håndskrevne brevet fra en forfulgt Falun Gong-utøver i Kina, på en lang indre og ytre reise. At brevet vil endre hennes syn på produktene hun kjøper og tankene om hvem som produserer dem og under hvilke forhold. På denne måten får ikke bare brevet med bønn om hjelp store konsekvenser for de det berører direkte, men hendelsen – og filmen – skaper en bevissthet …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal