Breivik og Roof: Undertrykte og marginaliserte


Det er kortere vei mellom Utøya og Charleston, South Carolina enn man skulle tro. Veiene dit er brolagt med krenket, ensom, hvit maskulinitet.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 7. juli 2015

Jeg har aldri påstått at jeg vet noe særlig om ondskap. Det krever en viss selvtillit å begi seg ut på å mene noe om det. Derfor har jeg tenkt at ondskap er et kunnskapsfelt som noen av et visst faglig kaliber får befatte seg med, som filosofer og teologer, ikke sånne som meg. Men nå har det snart gått fire år siden 22. juli, uten at det virker som om vi har blitt særlig klokere – tvert imot kan det virke som om narrativet om den psykisk syke avvikeren, den ensomme ulven, har erstattet den nasjonale dialogen som burde ha fortsatt.
Det seneste eksemplet er et essay av Karl Ove Knausgård med tittelen The inexplicable – Inside the mind of a mass killer, som nylig var …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal