Brannene er naturlig for landskapet!

Området Los Angeles, september 2020: Morgener med huset fullt av røyk som stikker i øynene og brenner i halsen. Dager med en rød sol som bader hagen i et teatralsk oransje lys mens asken daler ned fra himmelen som grå snø. Kvelder der røyken klarner nok til at vi kan se flammene slikke oppover åsene over huset.

Etter tre dager med dette bestemte vi oss for å reise: Pasadena, der vi bor, er uansett på evakueringslisten for Bobcat-brannen som raser i disse dager. Vi satser på at en åttefelts motorvei vil være nok til å holde huset trygt og setter kursen mot innlandet, mot ørkenen der himmelen er blå. På motellet prøver jeg å fordøye situasjonen. Og ikke minst forstå debatten omkring årsaker og skyld, mens jeg leser om Trump som forutsigbart nok skylder på dårlig skogforvaltning i California, mens guvernør Gavin Newsom og presidentkandidat Joe Biden insisterer på at dette først og fremst er klimaendringenes skyld.

Jeg griper til boken Fire in Paradise – An American Tragedy, skrevet av journalistene, Alistair Gee og Dani Anguiano . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Abonnement kr 195 kvartal