Bør vi ha rett til å bli glemt?

Digitale medier har økt mengden av tilgjengelig informasjon om oss – og aktualiserer behovet for en debatt om vår rett til å forsvinne i glemselen.

Steffen Moestrup
Email: moestrup@gmail.com
Publisert: 18.08.2016

Meg Leta:
Ctrl + Z – The Right to Be Forgotten
NYU Press, 2016

 

En ældre kvinde er ansat som danselærer på en drengeskole i USA. Hun er dygtig og engageret, og eleverne er vilde med hendes energiske undervisning. En dag falder nogle af drengene tilfældigvis over en film på internettet, hvori den ældre danselærer medvirker. Filmen er fra 1960’erne, og er måske nok en anelse grænseoverskridende i sit indhold – men hverken drengene eller danselæreren tager mere notits af det. Indtil en dag kort tid efter, hvor der lander en fyringsseddel i lærerens indbakke. Hun er afskediget, fordi den film hun medvirkede i, ikke matcher skolens moralske kodeks. Filmen strider imod det, skolen gerne vil forbindes med. Læreren må pakke sin taske og forlade skolen omgående.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer