Bøker

En muslimsk mors kamp/ Radikalisering. Fenomen og forebygging/ Generasjon Prestasjon

Kleppen
Email: ms.kleppen@gmail.com
Publisert: 03.12.2018
En muslimsk mors kamp/ Radikalisering. Fenomen og forebygging/ Generasjon Prestasjon
Forfatter: Azra & Maria Gilani/ Ellen Reiss & Linda Noor (red.)/ Ole Jacob Madsen
Vigmostad & Bjørke/ Frekk Forlag/ Universitetsforlaget, Norge/ Norge/ Norge

«Selv om kvinnekampen og kampen for likestilling pågikk for fullt i Norge, var det få av mine norske venner eller bekjente som spurte meg om reisen til Pakistan, eller hvor det var blitt av de to små jentene. Jeg hørte heller ingenting fra jentenes skole og barnehage. Av og til føltes det som om kvinnekampen i Norge ikke inkluderte innvandrerkvinnene.»

Høsten 2016 hadde Azra Gilani en kronikk, «Muslimske mødre, nå må dere våkne», på trykk i Aftenposten. Den overveldende responsen på denne ytringen fikk Gilani til å skrive sin historie sammen med sin yngste datter Maria. I tillegg til å være en reflektert og personlig analyse av integreringsproblematikk i Norge, er den et sterkt portrett av en enda sterkere kvinnes historie som mor, ektefelle, innvandrer og nordmann.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer