Blendende vakkert og poetisk med melankolske øyeblikk

Cinemateket i Oslo sparker i gang det nye året med visning av japansk anime. Månedens film i januar 2019 er Maquia: When the Promised Flower Blooms av Mari Okanda.

Avatar
Lørdahl er journalist, kritiker, dj og fast skribent i Ny Tid.
Email: tommy@oslofilmfestival.com
Publisert: 02.01.2019
Maquia: When the Promised Flower Blooms

Mari Okada (Japan)

Maquia: When the Promised Flower Blooms er en blanding av sci-fi, fantasy og dramatisk middelaldereventyr som forteller en svært spesiell historie om en enslig mor og hennes adopterte sønn. Fortellingen er personlig for manusforfatter og regissør Mari Okada, som selv vokste opp med en alenemor, og helt fra starten har hun markert et ønske om størst mulig kontroll over resultatet. Til slutt fikk hun debutere som regissør – og debuten etterlater ingen tvil om et stort talent, også på regifronten: Okada har skrevet manus til vel tjue japanske animefilmer, inkludert de meget gode The Anthem of the Heart og Anohana: The Flower We Saw that Day.

Morsrollen

Maquia er historiens hovedperson. Hun bor i en isolert koloni av (tilsynelatende) unge, blonde jenter. Alle vever de på duken Hibiol, som bærer i seg minnene om våre liv. Alle er dessuten udødelige, så selv om utseendet skulle tilsi at de er midt i tenårene, kan de være flere hundre år gamle. De går under navnet «iorpher».

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/blendende-vakkert-og-poetisk-med-melankolske-oyeblikk/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.