Bestill høstutgaven her

Blått lys for menneskerettigheter

TYRKIA: Erdogan-regjeringen når et nytt menneskerettslig lavmål med kravet om livstidsdommer for 16 framstående sivile lederskikkelser.

4. mars godkjente en tyrkisk domstol tiltaler mot 16 ledende figurer fra sivilsamfunnet for deres angivelige rolle i Gezi Park-demonstrasjonene i 2013. Anklagene er et nytt lavmål i en allerede skammelig rekord i menneskerettighetsbrudd begått av den tyrkiske regjeringen.

Demonstrasjonene i 2013 begynte som en miljøsak med den hensikt å forhindre gjennomføringen av regjeringens planer om å fjerne en liten park i sentrum av Istanbul. Selv om demonstrasjonene endte opp med å utløse en større bølge av protester mot president Recep Tayyip Erdogans stadig mer autoritære styre, gikk de i høyeste grad fredelig for seg. Tyrkias grunnlovsdomstol har også kommet med flere kjennelser som bekrefter av demonstrasjonene var lovlige.

Likevel insisterer Erdogans regjering på at protestene må regnes som et forsøk på statskupp. For et par uker siden ble de fleste angivelige lederne for protestene satt i varetekt og forhørt, for så å bli løslatt uten siktelse, men underlagt juridisk . . .Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)
aryen@nytid.com
Aryeh Neier er tidligere president i Open Society Foundations og grunnlegger av Human Rights Watch, og forfatter av The International Human Rights Movement: A History. © Project Syndicate.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte