– Støtter de som får kall fra Gud

Derryl Krause ved misjonskontoret hos Ungdom i Oppdrag på Grimerud forteller at spørsmålet om Irak nylig har vært oppe i den norske fløyen av den verdensomspennende Youth with a Mission. – Sist helg hadde vi arbeidersamling hos oss hvor en fra Youth with a Mission i England var på besøk. Han oppfordret oss til å […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Derryl Krause ved misjonskontoret hos Ungdom i Oppdrag på Grimerud forteller at spørsmålet om Irak nylig har vært oppe i den norske fløyen av den verdensomspennende Youth with a Mission.

– Sist helg hadde vi arbeidersamling hos oss hvor en fra Youth with a Mission i England var på besøk. Han oppfordret oss til å be for Irak og sa at situasjonen i Irak etter Saddam Husseins fall representerer både muligheter og utfordringer – «a window of opportunity», forteller Krause, som er fra Australia.

Hvorvidt dette ender med at misjonærer fra Ungdom i Oppdrag reiser til Irak med det første, er umulig å svare på.

– Vi bestemmer ikke sentralt hvor folk skal sendes. Folk må selv få kall fra Gud til å reise ut som misjonærer. Men hvis så skjer, så vil vi støtte dem, sier Krause, som forteller at Youth with a Mission har hatt humanitært arbeid blant kurderne i Nord-Irak siden den første Golfkrigen.

– Så dere har ingen prinsipielle innvendinger mot å drive misjon i et Irak som er okkupert av USA og Storbritannia?

– Nei. Vi må selvfølgelig vurdere sikkerhetssituasjonen. Som ledere kan vi gi råd og påvirke og forsøke å holde opp bestemte områder som vi mener folk bør reise til. Men folk må bestemme selv. Muligheten for at noen får kall til å reise til Irak er til stede, men jeg blir overrasket hvis vi får mer enn en eller to som melder seg i løpet av året, svarer Krause.

Han forteller at Ungdom i Oppdrag allerede har mye folk i muslimske land, og at de kan møte på misforståelser.

– Amerikanerne mener selv at de har gått inn i Irak med gode motiver. Men det er lett for muslimene å se på invasjonen som en kamp mot Islam og en kamp for å få tak i oljen i Irak. På samme måte finnes det også vrangforestillinger om misjon, ikke minst i muslimske land. Jeg har vært i Tyrkia, hvor det er veldig naturlig at man raskt kommer i samtaler med mennesker om åndelige spørsmål. Men veldig raskt kommer dette med de kristnes korstog opp, påpeker Krause, som også mener at norsk media ofte feilaktig tror at misjon dreier seg om «misjonering» – å presse eller lokke folk til å bli kristne.

– Jeg vet at det er mange folk som leter etter svar og meningen med livet. Det er disse jeg prøver å fortelle hva jeg mener, på samme måte som når politiske partier i Norge står på gata og prøver å få folk til å stemme på deres parti, sier Krause, som undrer seg over hvorfor nordmenn godtar politiske partier som sprer sitt budskap, men ikke hvis kristne gjør det.

Det Ungdom i Oppdrag mange ganger gjør i muslimske land, forteller han, er at deres misjonærer har en identitet som for eksempel lærer eller sjukepleier.

– Dette er ikke for å lure dem, men et utgangspunkt for å møte dem i noe som er kjent i deres verdensbilde. Det humanitære arbeidet vi har holdt på med i Nord-Irak gjør våre folk av kjærlighet til innbyggerne der, ikke for å lure dem, understreker australieren ved misjonskontoret til Ungdom i Oppdrag.

Først hvis man kommer i kontakt med de som er på leit åndelig sett, er det naturlig å dele sin overbevisning og tro.

– Da kan vi eventuelt hjelpe dem til for eksempel å danne menigheter eller bibelgrupper. Men vi har ikke noe fast modell, sier Krause.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here