– Feilslått politikk

– Afghanistan har vist at å innvadere et land i «det godes sak» ofte er en feilslått politikk, sier Rune Skjælaaen (Sp).

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

– Situasjonen i Afghanistan viser at det å innvadere et land i «det godes sak» ofte er feilslått politikk. Det samme ser vi i Irak, sier stortingsrepresentant Rune Skjælaaen fra Senterpartiet.

Han forteller til Ny Tid at han godt husker at en invasjon av Afghanistan var noe av det første han som stortingsrepresentant etter valget i 2001 måtte forholde seg til.

– Mange av oss mente og mener at krigføring og invasjon ikke er den rette måten å bekjempe terrorisme på, sier Skjælaaen.

– Er det da feilslått av Norge å nå skulle sende spesialstyrker til Afghanistan som skal delta i Operation Enduring Freedom?

– Jeg synes dette er et fryktelig vanskelig spørsmål. Men jeg ønsker ikke at norske styrker skal ut i kamper under amerikansk kommando.

– Blir det et problem for en eventuell rød-grønn regjering å samarbeide i en slik situasjon?

– Det blir en utfordring, når vi kjenner SVs standpunkt i denne saken.

– Men du ligger også på SVs linje her?

– Ja, jeg er kritisk til dette. Men som i alle partier har også vi interne diskusjoner om en så vanskelig sak som dette.

– Mener du at en rød-grønn regjering bør revurdere situasjonen og tilbakekalle spesialstyrkene?

– Det vet jeg ikke, og det blir bare spekulasjoner. Det kommer blant annet på hva som skjer i Afghanistan framover, sier stortingsrepresentanten fra Sp.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here