– Vi trodde problemet lå i Ap

– Hvis Sp vil sette seg i bresjen for å svekke en allerede svak verneplan for vassdrag, får de miljøbevegelsen på nakken, sier Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Nestleder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken, er mildt sagt forbauset når han får presentert Sp-leder Åslaug Hagas synspunkter i forhold til vern av Vefsna og Nausta.

– Hvis Sp vil sette seg i bresjen for å svekke en allerede svak verneplan for vassdrag, så vær så god. Da får de miljøbevegelsen på nakken, slår han hoderystende fast.

Haltbrekken viser til at Vefsna fikk full score da verneverdien av vassdraget ble vurdert. Også Nausta fikk stor eller svært stor verneverdi for alle fagfelt.

– Hagas utspill ser jeg på som reinspikka valgkamp, samt en god porsjon misforståelse. Det er for eksempel ikke slik mange tror at en vernet elv har et 100 meters belte på hver side av elva som også er vernet. Vassdragsvern betyr – dessverre – bare et vern mot kraftutbygging. Det finnes for eksempel mange vernede vassdrag som har blitt ødelagt av veiutbygging, sier Haltbrekken.

Nestlederen i Naturvernforbundet reagerer også på Hagas uttalelser om gasskraftverk i forrige ukes Ny Tid.

– Det er helt oppsiktvekkende hvis Sp åpner for gasskraftverk som ikke er hundre prosent forurensningsfrie. Vi forventer at en partileder forfekter det som står i partiets program, sier Haltbrekken, og feller følgende dom over Hagas utspill den siste tiden:

– Hvis Senterpartiet går mot å verne Vefsna og Nausta, samt går inn for forurensende gasskraftverk, da er det ikke lenger noen forskjell på Sp og Ap i miljøspørsmål.

Haltbrekken mener at et regjeringssamarbeid med disse to partiene nå kan bli svært vanskelig for SV.

– Og vi som trodde problemet lå i Ap. Nå er også Sp et problem, sier nestlederen i Naturvernforbundet.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here