– Dette har jeg ventet på

– Holistisk Forbund er det eneste livssynsforbundet jeg kan tenke meg å være med i, forteller Anne-Lise Berntsen, kjent sanger og medaktør under stiftelsesritualet. – Jeg har vært utmeldt av statskirken i årevis, og Human-Etisk Forbund er ikke noe for meg, ettersom de er så aggressivt anti-åndelige. Dette har jeg ventet på i mange år. […]

Ola
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

– Holistisk Forbund er det eneste livssynsforbundet jeg kan tenke meg å være med i, forteller Anne-Lise Berntsen, kjent sanger og medaktør under stiftelsesritualet. – Jeg har vært utmeldt av statskirken i årevis, og Human-Etisk Forbund er ikke noe for meg, ettersom de er så aggressivt anti-åndelige. Dette har jeg ventet på i mange år.

– Hva slags ringvirkninger håper du stiftelsen kan få?

– Det har jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg regner med at det kan føre til at vi får en bredere diskusjon i samfunnet, og at denne diskusjonen omfatter flere enn de som er direkte involvert i miljøet.

Hildegard von Bingen, som Berntsen sang musikk av under stiftelsesritualet, er en kristen middelaldermystiker og komponist som også er kjent for sitt arbeid med helbredende planter og steiner.

– Hvorfor valgte dere å starte forbundet med musikken hennes?

– Vi ønsket musikk som ikke var typisk kristen, muslimsk eller lignende. Hennes holistiske syn ble derfor viktig. Dessuten er jo dette gammel musikk, fra før 1150, forklarte Berntsen, som ellers har et avslappet forhold til resten av messen.

– Jeg har lyst til å få med meg ting som går på yoga. Jeg kan ikke si at jeg er voldsomt interessert i aurahealing og sånt, ler hun.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here