– Ingen god start på forhandlingene

– Et ultimatum fra SV i gasskraftsaken er ingen god start på regjeringsforhandlingene, sier Rolf Terje Klungland (Ap).

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Arbeiderpartiet og Landsorganisasjonen er ikke akkurat overbegeistret over SV-nestleder Henriette Westhrins ultimatum i forhold til forurensende gasskraftverk.

I forrige uke fikk den samme Westhrin skryt av både Ap og LO for hennes forslag om at SV skal gå inn for bygging av gasskraftverk, så lenge de ikke slipper ut CO2.

Rolf Terje Klungland, som representerer Ap i Stortingets energi- og miljøkomité, hilste Westhrins utspill velkommen og uttalte til Dagsavisen at det er «veldig bra at SV nå ser ut til å bli mer realpolitiske», mens LOs nestleder Roar Flåthen syntes det «er veldig bra at SV nå legger opp til en konstruktiv diskusjon om gasskraft».

Nå har pipa fått en annen – om enn forsiktig – lyd.

– Hvis SVs nestleder vil stille ultimatum og SV stiller seg bak det, så er ikke det Aps problem. Det er ikke vår sak å legge oss borti det SV vedtar. Men jeg vil nå si det at et ultimatum ikke er en god start på regjeringsforhandlingene, sier Klungland.

Han opplyser at Ap ikke har tatt stilling til de ferske planene om gasskraftverk på Mongstad og Tjeldbergodden som Statoil akkurat har lagt fram.

– Men personlig mener jeg vi burde si ja til planene, sier Klungland.

LOs nestleder er kun villig til å si en ting om Westhrins ultimatum i forhold til forurensende gasskraftverk:

– Mitt råd til SV er å ikke komme med noe ultimatum nå. Så får vi se hva valgresultatet og forhandlingene fører til neste år, sier Flåthen.

Heller ikke LO har rukket å ta stilling til Statoils nye gasskraftplaner.

– Industrielt er dette veldig fornuftig. Men vi vil se på de nye planene i forhold til eksisterende planer om gasskraftverk. På Skogs har jo Industrikraft Midt-Norge allerede fått konsesjon til å bygge gasskraftverk. Vi må derfor se på om det er nok gass til både Statoils nye planer om gasskraftverk på Tjeldbergodden, og gass til Skogn som etter planen skal hentes fra Tjeldbergodden, sier Flåthen, og legger til at LO nå har bedt regjeringen om en helhetlig plan for bruk av naturgass i Norge.

– For skal vi ha industriutvikling i Norge, så må vi ta i bruk naturgassen fra Nordsjøen sjøl, sier LOs nestleder.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here