– SV bør feie for egen dør

– De holdningene SV viser er de som generelt gjør det vanskelig for innvandrere å få jobb, sier daglig leder Rolf Undset Aakervik i Mangfold i Arbeidslivet.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Daglig leder i stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA) er svært kritisk til at SV ikke innkalte søkere med minoritetsbakgrunn da de ansatte politisk rådgiver ved partikontoret i Oslo i fjor sommer.

– Eneste måte å motvirke rasisme i arbeidslivet på, er å se på jobbsøkere som individer og finne ut hvem som er mest kvalifisert til jobben, sier Rolf Undset Aakervik til Ny Tid.

SV ble før jul dømt av Likestillingsombudet for å ha brutt likestillingsloven da de ansatte en kvinnelig rådgiver på partikontoret fordi de ikke innkalte mannlige søkere til intervju.

Etter Undset Aakerviks mening er det like ille at SV ikke innkalte søkere med minoritetsbakgrunn.

– SV ligger etter regjeringen på dette feltet. Høyre, KrF og Venstre har allerede pålagt statlige etater å kalle inn til intervju minst en søker med minoritetsbakgrunn der det er slike kvalifiserte søkere, forteller Undset Aakervik, og henviser til regjeringens Handlingsplan mot rasisme og diskriminering 2002 – 2006.

– Alle statlige etater har allerede blitt pålagt dette siden 1. juni 2002, legger han til.

Daglig leder i MiA, som ble stiftet av store aktører innenfor nærings- og organisasjonslivet i 1999, mener at man må være på vakt overfor det han kaller «folkeoppfatninger».

– Vi hører stadig arbeidsgivere som for eksempel sier: «Vi har fire tamiler her allerede. Vi kan ikke ha flere, for da blir de lett en egen gruppe.», eller: «Jeg er ikke rasist, men somaliere er vanskelig å ha med å gjøre på arbeidsplassen.» Dette er en type argumentasjon som vi stadig ser og som gjør det vanskelig for innvandrere på arbeidsmarkedet, sier Undset Aakervik.

– Det er viktig å være åpen for at alle søkere kan være kvalifisert. Det er ikke hudfarge eller det som vokser ut mellom beina som er viktigst. Her må SV feie for egen dør. Det er ikke særlig bra for partiet hvis slike ting kommer ut, mener daglig leder Undset Aakervik, som oppfordrer SV til å skrive brev til alle som søkte stillingen som politisk rådgiver i fjor sommer for å fortelle dem at de brøt likestillingsloven.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here