– Omvendt Robin Hood

Fagforbundet 1. nestleder Tove Stangnes er opprørt over mange av forslagene til Pensjonskommisjonen. – Vi ser veldig klart at Pensjonskommisjonens forslag rammer de svakest stilte hardest. Vi liker ikke den sosiale profilen. Innstillingen er faktisk enda verre enn vi trodde, sier Stangnes, og mener at kommisjonen bedriver «omvendt Robin Hood-argumentasjon» – Her tar man fra […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Fagforbundet 1. nestleder Tove Stangnes er opprørt over mange av forslagene til Pensjonskommisjonen.

– Vi ser veldig klart at Pensjonskommisjonens forslag rammer de svakest stilte hardest. Vi liker ikke den sosiale profilen. Innstillingen er faktisk enda verre enn vi trodde, sier Stangnes, og mener at kommisjonen bedriver «omvendt Robin Hood-argumentasjon»

– Her tar man fra de som tjener lite og har et tungt arbeid – og gir til dem som tjener mye. Noe av det mest provoserende er at det er politisk enighet om å erstatte offentlig ansattes brutto pensjonsordning med en nettoordning, sier Stangnes, og viser til 66 prosentregelen for utbetaling av offentlig ansattes tilleggspensjon. Det er en tariffestet rettighet som alle kommunalt ansatte har spart opp til gjennom trekk i lønna.

– Bruttoordningen er våre medlemmers garanti for at de får en anstendig pensjon å leve av. Den forhandler vi ikke bort. Dette er den viktigste politiske saken på mange tiår, og vi er villige til å streike for vår rett, legger hun kampvillig til.

Spesielt vil reformen ramme kvinner, mener Stangnes.

– Når kvinner går av før de fyller 67, så er det ikke for å spille golf, men fordi de faktisk er utslitte. Det er kvinner som oftest er lavtlønnede og deltidsarbeidende, sier Fagforbundets 1. nestleder, som ikke tror at regjeringen får det som den vil og får vedtatt reformens prinsipper i år.

– Dette blir en valgkampsak i 2005, tror jeg. Og jeg kan ikke forstå hvis venstresiden godtar en reform som gjør at lavtlønnede og kvinner kommer dårligere ut av det, sier Stangnes.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here