– Ønsker en unnskyldning

Mer enn ett år er gått siden Ali Farah ble forlatt skadet iSofienbergparken. I Ny Tid denne uka forteller han for første ganghvordan han opplevde det som skjedde.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

6. august 2007 ble Ali Farah slått ned i Sofienbergparken i Oslo, og ambulansesjåførene nektet å ta ham med. Forrige fredag sto ambulansesjåfør Erik Schjenken (40) fram i Aftenpostens A-magasin og fortalte om sine reaksjoner etter at han ble fordømt og stemplet som rasist på grunn av hendelsen i Sofienbergparken.

«Jeg gjorde en feil. Den feilen vil jeg angre på resten av mitt liv, men det gjør meg ikke til rasist», sa Schjenken til A-magasinet. I denne utgaven av Ny Tid svarer Ali Farah på uttalelsene fra Schjenken. Farah etterlyser en oppriktig unnskyldning fra ambulansesjåføren.

«I stedet for å sutre over at du har blitt kalt rasist. Innrøm for deg selv og alle andre at du ikke bare gjorde en feil, men vær mann nok til å innse at du oppførte deg svært dårlig den dagen», skriver Farah. Schjenken har sagt til Aftenposten at han flere ganger har unnskyldt feilbehandlingen av Farah.

Schjenken og hans advokat Bjørn Rudjord har lest innlegget til Farah, men de har verken ønsket å skrive innlegg eller bli intervjuet om saken.
– Innlegget til Ali Farah er holdt i en form som gjør det umulig å forholde seg til, skriver Rudjord i en e-post til Ny Tid. Rudjord ønsket ikke å kommentere innlegget ytterligere da Ny Tid tok kontakt på telefon.

---
DEL