– Må innse alvoret


Mens det kommer stadig færre afghanere til Norge, øker antallet irakiske flyktninger.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2007-06-28
[flyktninger] Mens antallet afghanske asylsøkere har gått ned de to siste årene, øker antallet irakere som søker tilflukt i Norge. Tall fra Utenriksdirektoratet (UDI) viser det i 2006 kom 1002 irakiske asylsøkere her til landet, mot 673 året før. Til sammenligning kom det for eksempel 632 søknader fra somaliere og 224 fra afghanere i 2006. Foreløpige tall for de fire første månedene antyder at antallet irakere som søker tilflukt her i år er enda større enn i fjor.

– Vi så en økning fra andre halvår 2006 og dette har vedvart i 2007, irakerne er nå den største gruppen vi har, sier avdelingsdirektør for asylsaker hos UDI, Karl Erik Sjøholt.

UDI har enda ikke vurdert det som nødvendig å gi irakerne beskyttelse på generelt grunnlag, men understreker at alle skal få en individuell behandling og blir vurdert ut fra den situasjon de er i og hvor de er fra i hjemlandet.

– Vi vurderer alltid den enkelte sak opp mot hjemstedet. Vi er klar over at …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal