Bestill høstutgaven her

Bjørneboe og Barba

Var Bjørneboe en større romanforfatter enn dramatiker?

Elsa Kvamme, i dag filmregissør, ble for nesten 20 år siden spurt av Eugenio Barba om å lage en bok basert på de ikke utgitte brevene mellom ham og Jens Bjørneboe (se også intervjuet med Therese Bjørneboe). Pax Forlag ble med på Kjære Jens, kjære Eugenio i 2004. Kvamme var nemlig en gang en av få som kom inn på teaterskolen hans (Odin Teateret) i Danmark.

Jeg spør Kvamme ut om Barba: «Jeg kjenner ham godt som både fagmann, person og kunstner. Han har beholdt sin ungdoms indignasjon, og fortsatt med opprørsteater. Det er rørende å se hvordan Bjørneboes dikt fremdeles ofte er med i forestillingene, oversatt til mange språk.»

Boken omtaler Barba som en suksess, mens Bjørneboe slet med mørke krefter: «De var jo også forskjellige. Barba er en offisersønn, gikk på militærskole, mens Bjørneboe kom fra en rikmannsfamilie, han var vel ikke en gang i militæret.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.
- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte