On The Rocks
Regissør: Sofia Coppola
(USA)

DRAMAKOMEDIE / Regissør Sofia Coppola og skuespiller Bill Murray gjorde suksess med Lost in Translation og gjenforenes nå i On The Rocks, der Murray gestalter en skjørtejeger som aldri befinner seg langt unna en tørr martini.

«On the rocks» betyr ufortynnet whisky med isbiter, men «on the rocks» er også et uttrykk som brukes for å beskrive et ekteskap som er i ferd med å ryke. Laura (Rashida Jones) mistenker mannen Dean (Marlon Wayans) for å være utro med en kollega og ringer sin far Felix (Bill Murray) for å få hjelp. Faren stagger ikke datterens bekymring, men heller gladelig sprit på bålet. Det skal ikke så mye overtalelse til før Laura blir med ham på en heseblesende jakt etter bevis for Deans utroskap.

Bill Murray, kjent fra kassasuksesser som blant annet Ghostbusters (1984) og Groundhog Day (1993), fikk ny giv i karrieren med Coppolas Lost in Translation (2003). I On The Rocks spiller han en notorisk kvinnebedårer som mener at alle menn er som ham, også datterens ektefelle. Felix’ syn på kvinner og menn og denne mannstypen oppleves som noe forhistorisk i 2020, men balanseres hårfint av Murray, som gestalter sin casanova- og kunstmeglerrolle glimrende og særdeles underholdende: «Jeg tror jeg holder på å bli døv, men bare for kvinners stemmer», er bare ett av mange spissformulerte utsagn fra skjørtejegeren og verdensmannen med forhistorisk kvinnesyn.

Lost in Translation-grep

Sofia Coppola benytter flere grep fra filmen Lost . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal