Best i test

Den egentlige likestillingsministeren heter Knut Storberget.
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 14.09.2006
[15. september 2006] Denne uka er det ett år siden det norske folk ga den rødgrønne regjeringen sin tillit. I det siste har også mange angret på det. Finansminister Kristin Halvorsen og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen er de som må ta størst del av ansvaret for at arbeidslivets organisasjoner vil ha store problemer med å stole på avtaler med regjeringen igjen. Men i skyggen av sykelønnsordningen er det også tid for å ta en titt på hva de ulike ministrene har fått til når regjeringen snart feirer ettårsjubileum.

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem er ei dyktig og brennende engasjert dame. Det er ikke viljen det står på. Dessverre har hun i regjeringen blitt avfeid med det som i byråkratiet kalles «det bittelille departementet», et ribbet barne- og familiedepartement med påtatt ansvar for likestilling. Vi har sett fint lite til det siste. Rett nok har Bekkemellem i sommer omsider fått satt ned en kommisjon for likelønn, men det vi husker best er hvor lang tid dette tok. At Likestillingssenteret er lagt ned og at forslaget om ekteskap for homofile drøyer, gjør ikke bildet noe bedre.

Den egentlige likestillingsministeren i den rødgrønne regjeringen heter Knut Storberget. Justisministeren har maktet å gjøre justispolitikk til et profilert felt med mange saker på dagsorden. Han har på ingen måte begrenset seg til typiske likestillingssaker.

Vi heier fram justisministeren på fengselsturneen hans, når han rydder opp i forholdene ved Trandum utlendingsinternat, når han sier unnskyld til Fritz Moens etterlatte og balanserer terrorfrykten. Men justisministeren har markert seg sterkest med et tydelig feministisk engasjement når han griper tak i saker som menneskehandel med kvinner og vold mot homofile, og når han påpeker at det er da slett ikke norske kvinner flest som skal ta ansvar for den sterke økningen i overfallsvoldtekter i Oslo. Knut Storberget viser en politisk vilje og gjennomføringskraft som vi ønsker oss mer av.

Cowboy-drakta han tok på seg for Dagbladet Magasinet må han gjerne legge igjen hjemme for vår del. Kanskje kan den byttes ut med noen fine, røde strømper.

Kommentarer