Berlusconis glossy virkelighet

160 glansede sider i elleve millioner eksemplarer. Silvio Berlusconi sparer ikke på konfekten når han vil fortelle «Den virkelige italienske historien».

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).
[italia] «Den virkelige itelienske historien» er tittelen på magasinet mediemogul, mangemillionær og statsminister Silvio Berlusconi sender ut til velgerne før valget 9. og 10. april. Magasinet er spekket av gladnyheter om hvor bra det egentlig har gått under Berlusconis styre.

Flotte bilder viser statsmannen sammen med Bush, Putin og Blair, mens han gir Bono en klem og mens han viser sin respekt for nå avdøde pave Johannes Paul II. «Egoet har landet. Igjen», kommenterer den italienske avisen La Stampa.

Sjarmoffensiven trengs. På de fleste meningsmålingene ligger Berlusconis sentrum-høyre-allianse noen prosentpoeng bak tidligere leder for Europakommisjonen Romano Prodi og hans sentrum-venstreallianse. En stor del av velgerne har ennå ikke bestemt seg.

Dessuten gjorde Berlusconi en dårlig figur i den første tv-duellen mot Prodi. Langvarig kontrovers om politiserte medier har resultert i at årets to tv-dueller redigeres knallhardt etter stoppeklokka.

Reglene for debattene er utarbeidet i samarbeid med de to statsministerkandidatene. Utspørrerne har maksimum 30 sekunder til hvert spørsmål, deretter har de to statsministerkandidatene to og et halvt minutt til å svare, og ett minutt til å kommentere hverandre. 17 millioner så den første debatten 14. mars, og et knapt flertall mener at Prodi vant, skriver La Repubblica. «Berlusconi så ut som en løve i et bur, og han fikk ikke utnyttet sine talegaver i det knappe formatet,» skriver en kommentator. Den siste debatten mellom Prodi og Berlusconi holdes mandag 3. april.

---
DEL

Legg igjen et svar