Bergen KrFU uenig med lederen

Kristelig Folkepartis Ungdoms lokallag i Bergen stiller seg ikke bak organisasjonens leder David Hansens støtte til USAs angrep på Afghanistan.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Kristelig Folkepartis Ungdom bør ikke støtte en militæraksjon mot Afghanistan uten betingelser. Det heter det i en uttalelse fra årsmøtet i lokallaget. Uttalelsen viser til Ny Tids intervju med ungdomslederne i nummer 36, der KrFUs leder David Hansen er alene om å gi betingelsesløs støtte til USAs krigshandlinger.

I uttalelsen fra årsmøtet heter det at «I vekeavisa Ny Tid vart det 28. september d.å. trykt ein artikkel med overskrifta «KrFU ensom krigshisser», der leiarane for ungdomspartia vart intervjua. Fleire aviser har den siste veka trykt notisar med same overskrift, der det vert gjeve inntrykk av at KrFU er det einaste ungdomspartiet som utan vilkår støttar eit millitært åtak på Taliban-regimet.»

Bergen KrFU viser i uttalelsen til organisasjonens ferske prinsipprogram, som slår fast at alle mennesker er skapt med et absolutt og ukrenkelig menneskeverd. «Det innebærer at mennesker aldri kan gjøres til et middel for noe eller noen, men er et mål i seg selv. Det betyr at ingen mennesker kan ofres for fellesskapets beste. Det kristne menneskesynet innebærer videre at mennesket fra unnfangelse til naturlig død har visse ukrenkelige rettigheter, hvorav retten til å leve er den mest grunnleggende,» heter det videre i programmet.

Lokallaget viser også til en resolusjon fra organisasjonens landsstyre, som ble vedtatt to uker etter terroristangrepene på USA. Resolusjonen peker på mer bistand, mer rettferdige handelsvilkår og sterkere globalt samarbeid gjennom FN som noen av virkemidlene som må settes inn, snarere enn militær kontroll og overvåking. Bergen KrFU sier i uttalelsen at de «meiner det er viktig å halde fast ved at ei støtte til USA ikkje må vere utan vilkår.»

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here