Ber UD ta avstand fra fascisme

Overrabbineren i Odessa advarer mot økt jødehat under den nye Kiev-regjeringen. Jahn Otto Johansen er skremt over nazisymbolene på Maidan-plassen og ber UD ta avstand. Både SV og De Grønne krever nå at Børge Brende tydeligere støtter moderate krefter i landet.


Publisert dato: 14/03/2014

Ukraina. «Informasjonskrigen: Hvem vinner den?»

Det spør Joanna Szostek, postdoktor ved University College London (UCL), i en artikkel på Open Democracy denne uka. Hun beskriver frykten for et fullskala russisk propagandaangrep med de russiske tv-kanalene Channel 1, Rossiya 1 and Rossiya 24 i frontlinjen:

«I Kiev og vestlige hovedsteder fryktes det at Russland nå tar kontrollen over opinionen like lett som de tok kontrollen over Krim,» skriver Szostek. Spesielt de russiske beskrivelsen av den nye overgangsregjeringen som banditter med fascistisk og rasistisk tankegods som har tatt makten illegalt, har blitt formidlet av russiske medier.

Dette er et utdrag fra Ny Tid 14.03.2014. Les hele ved å kjøpe Ny Tid i avisforhandlere over hele landet, eller ved å abonnere på Ny Tid -klikk her.

Kommentarer