Bestill høstutgaven her

Barn på sultegrensen

KRISE: Situasjonen i Gaza er desperat, særlig for barna, der basistjenestene går i oppløsning i samme takt som økonomien.

Ved første øyekast ser «Muna» ut som en hvilken som helst baby der hun hviler i morens armer og venter på å veies av en sykesøster. Ser du nøyere etter, skjønner du hvorfor den medisinske staben ved barneklinikken Ard El-Insan i Gaza er bekymret. Muna er ni måneder gammel, men veier under fem kilo – omtrent normalvekten til en sunn seks uker gammel baby.

«Det er hjerteskjærende, men normalt», forteller en lege. «Hver dag ser vi mer enn 50 tilfeller av underernærte barn, og antallet øker.»

Situasjonen i Gaza er desperat, særlig for barna, og er en av verdens minst rapporterte humane katastrofer. Territoriet er i dyp krise etter tre kriger siden 2007, en langvarig israelsk blokade og en budsjettkrise drevet fram av interne stridigheter og kutt i bistandshjelpen.

For to år siden beskrev FN forholdene for de to millionene som bor på kyststripen, som «ubeboelig». Siden da har situasjonen forverret seg.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

kevin@nytid.no
Watkins er generalsekretær for Redd Barna i Storbritannia. Copyright: Project Syndicate, 2019. www.project-syndicate.org

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte