Barn på flukt

På grensen mellom Hellas og Makedonia bor Al Bakri-familien i en provisorisk teltleir. De har flyktet fra krigens helvete i Syria, til flyktningetilværelsens helvete i Europa. Hva gjør du når det eneste du eier, er håp?

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.

Unwelcome

Ida Theresa Myklebost

Engelsk/Norsk

Den 15. minutter lange dokumentarfilmen Unwelcome har vært vist på filmfestivaler ute i verden et års tid, men det er først nå det norske publikummet får ta del i historien om Menwar Al Bakri, som er seks år gammel og fra Aleppo i Syria. Vi møter ham og familien på grensen mellom Hellas og Makedonia, der de sammen med tusener av andre syriske flyktninger bor i provisoriske teltleirer. Familien ønsker raskest mulig å reise videre til Tyskland, der storebroren og bestevennen til Menwar bor.

Da vi møter familien, har de bodd fire måneder i et telt. Livet har stanset opp, hverdagen er kaos og venting. En dag kjører en anleggsmaskin ned teltene, fordi de var satt opp på «ulovlig område». Det er opprørende å se hvor respektløst flyktningenes telt og eiendeler ødelegges. Flyktningene ankommer Hellas med håp, men det viser seg raskt at Hellas ikke er porten til en levelig tilværelse i Europa; snarere til den ene alvorlige prøvelsen etter den andre.

Unwelcome viser hvem som er taperne av krigen i Syria: barna.

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer
DEL