Både Che Guevara og mor

Filmfestivalen HRHW: Sean McAllisters nye dokumentarfilm er en sterk kjærlighetshistorie, som tegner et bilde av de siste års dramatiske utvikling i Syria.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 18.02.2016

A Syrian Love Story
Regissør og fotograf: Sean McAllister

A Syrian Love Story begynner med opptak fra Syria i 2009, da den britiske dokumentarfilmskaperen Sean McAllister deltok på en smøretur for journalister som skulle bli vist landet som det neste store turistmålet. McAllister var på sin side ute etter å filme noe mer gritty i betydningen ekte, som han sier i filmen – vel vitende om at han besøkte et land med mange politiske fanger.
I den palestinske frihetskjemperen Amer fant filmskaperen en person som hadde opplevd å sitte i et syrisk fengsel, hvor han dessuten hadde møtt sin kone, den syriske revolusjonsforkjemperen Raghda, 15 år tidligere. Når McAllister møter Amer, er han alene med barna deres, etter at Raghda på ny var blitt fengslet, denne gang for å ha skrevet en regjeringskritisk bok.
McAllister følger så dette paret gjennom fem år for denne dokumentaren, og med dét har han kommet svært tett på en historie som tar mange meget dramatiske vendinger. A Syrian Love Story hadde verdenspremiere på dokumentarfilmfestivalen i Sheffield i fjor, der den velfortjent vant prisen for beste film i hovedkonkurransen.… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer