Atomkraft på dagsorden i Oslo

I dag, fredag, og lørdag møtes en rekke politikere og energieksperter på høyt nivå i Oslo blant annet å diskutere om atomkraft er løsningen på Europas energiproblemer.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Blant en rekke spørsmål som skal tas opp på den energipolitiske konferansen som arrangeres i regi av Nordisk Råd, er spørsmålet om atomkraft er en fremtidig løsning på Europa energibehov.

Kan markedskreftene styre energiforsyningen, eller trengs det politiske og økonomiske verktøy for dette, er blant spørsmålene som også blir tatt opp.

Konferansen har deltakelse på ministernivå både fra Norden, Benelux-landene og Baltikum. Deltakere vil også komme fra Nordisk Råd, Baltisk Forsamling, Benelux-landenes parlamenter, EU-parlamentet, Det britisk-irske politiske samarbeidsorganet, regjeringsrepresentanter, NGO-er og en rekke eksperter.

Den to dager lange konferansen skal i tillegg til atomenergi drøfte energipolitikk generelt, fornybare energikilder og et åpent kraftmarked. Deltakerne vil drøfte hvilke politiske og økonomiske verktøy som kan sikre bærekraftig og sikker energiforsyning.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here