Atomkraft er feil satsning

Vil ha svar fra den norske regjeringen om de støtter mer atomkraft.

Ola
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

SVs to representanter i Stortingets energi- og miljøkomité, Ingvild Vaggen Malvik og Hallgeir Langeland, advarer mot mer bygging av atomkraftverk. De mener at konsekvensene av ulykker knyttet til atomkraft er så ekstreme at vi ikke bør bygge flere slike kraftverk.

– Vi har fremdeles Tsjernobyl friskt i minne, og det er grunn nok til at det ikke bør bygges nye atomkraftverk, sier Hallgeir Langeland. Han viser til at fremdeles i dag, nesten 20 år etter ulykken, så behandles tusenvis av ofre for ulykken på Cuba og barn fra Tsjernobyl sendes hver sommer til Norge for å få noen dager uten bekymringer..

– Finland bør vurdere om ikke de bør finne andre kraftkilder som er rene og bærekraftige. De har et land som kan produsere den nødvendige kraften fra helt andre energikilder enn atomkraft.

Ingvild Vaggen Malvik har diskutert både Ignalina og de nye planene til Finland med finske kolleger, og håper at både finnene litauere velger å satse på fornybare energikilder.

Hun vurderer også å ta denne saken videre til den norske regjeringen for å få norske myndigheters syn på at det planlegges å bygge nye atomkraftverk som skal produsere kraft til det felles nordiske kraftmarkedet.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here