Assad-familiens mangeårige maskespill


Syria: Assad-familien har styrt Syria siden 1970. Sam Daghers nye bok viser hvordan familien har klamret seg til makten for enhver pris, og avkler deres kyniske strategier og brutale voldshandlinger.

Borri er krigskorrespondent og skriver jevnlig for Ny Tid.
Email: francescaborri@gmail.com
Publisert: 1. november 2019
       
Assad or We Burn the Country
Forfatter: Sam Dagher
Forlag: Little Brown and Company, USA

Assad or We Burn the Country er skrevet av Wall Street Journals Sam Dagher, den eneste vestlige journalisten som var bosatt i Syria da den arabiske våren slo ut i full blomst. Boken er den første som peker på Assad som den ansvarlige for krigen i Syria gjennom vitnemål fra innsiden av regimet: Det er ikke aktivistene som anklager Assad i denne boken, men Manal Tlass – Bashar al Assads nære venn og rådgiver og hittil den med høyest offisielle posisjon som avslører regimet.

Jihadistene møter vi først på side 314 (i en bok på 463 sider). Dette er ikke bare fordi de er en konsekvens av krigen i Syria og ikke dens årsaken til den, men minst like mye fordi 91,6 prosent …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging