Artenes forsvinnelse

Forskere har gjort mobilstrålingsfunn som burde gi oss alle dårlig nattesøvn.

einar.flydal@gmail.com
Flydal er pensjonist med bakgrunn som forsker og seniorrådgiver i Telenor-konsernet og universitetslektor ved NTNU.
Email: einar.flydal@gmail.com
Publisert: 18.05.2017

Teleselskapene har store forventninger til 5G – blant annet «100 ganger større fart». 5G skal gi «tingenes internett» infrastruktur for all verdens smarte tjenester og et grønnere samfunn. 5G vil også sørge for ny vekst i kommunikasjonsvolumet. Men forskning viser at fremtiden ikke kan være trådløs. Med systemet forsterkes partikkelskurer som svekker cellebasert liv. Deres virkninger kjenner vi allerede til fra 2G, 3G og 4G, blant annet ved at de danner lave frekvenser som «rir» på mikrobølgene, og dermed åpner en Pandoras eske av virkninger. Forskning på to ekstremer – trær og fruktfluer – passer til å demonstrere dette, hver på sin måte: Trær står i ro og reagerer ikke ut fra forventninger. Fruktfluer kan man lett forske på over flere generasjoner.

Syke trær. I forsøk ble fruktfluer eksponert for mobiltelefoni forplantningsudyktige i løpet av syv generasjoner. Funnet er i tråd med at menn får svekket sædkvalitet av å gå med mobilen i lommen. Slikt har kumulative effekter som først kan verifiseres når det er for sent. Funn på maur og fugl peker i samme retning, med desorientering og omsorgssvikt som i neste omgang får samme konsekvens. Slike observasjoner har vært gjort lenge kloden rundt.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer