Arrestasjoner i Beirut

Fire høyere offiserer i Libanon, alle med nær tilknytning til president Lahouds tidligere pro-syriske regjering, er nå arrestert. Sammen er de anklaget for «mord, forsøk på mord og utførelse av en terrorhandling» i Beirut, i forbindelse med drapet på tidligere statsminister Rafik Hariri i februar. De arresterte er den tidligere sjefen for presidentgarden: general Mustafa […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Fire høyere offiserer i Libanon, alle med nær tilknytning til president Lahouds tidligere pro-syriske regjering, er nå arrestert. Sammen er de anklaget for «mord, forsøk på mord og utførelse av en terrorhandling» i Beirut, i forbindelse med drapet på tidligere statsminister Rafik Hariri i februar. De arresterte er den tidligere sjefen for presidentgarden: general Mustafa Hamdan, generalmajor Jamil Sayyed, tidligere sikkerhetssjef, generalmajor Ali Hajj, tidligere sjef for de interne sikkerhetsstyrkene og brigadegeneral Raymond Azar, tidligere leder for den militære etterretningen.

Arrestasjonene og den pågående etterforskningen har ført til et enda kraftigere press på den sittende presidenten, som i fjor høst fikk presset igjennom et forslag i nasjonalforsamlingen som – ukonstitusjonelt – forlenget hans presidentperiode med tre år. Presidenten hevder stadig at han vil sitte til «det siste minutt» i 2007. Det gjenstår å se.

Det mest fornuftige Norge kan gjøre for Libanon i «frigjøringsåret» 2005 er å oppgradere det norske ambassadekontoret i Beirut til ambassade. At den norske ambassadøren til Libanon sitter i Syrias hovedstad Damaskus, er et feil signal å gi i dagens situasjon!

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here