Årets Nordmann 2011 kåres torsdag 15. desember

2011 har vært et spesielt år. Torsdag 15. desember kl. 12.00 deler Ny Tid ut prisen «Årets Nordmann 2011» på Litteraturhuset i Oslo. Servering. Debatt. Åpent for alle. Mer info nedenfor.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Velkommen:

Etter en rekke forslag fra sine lesere kårer ukemagasinet

Ny Tid, hvori opptatt Orientering, «Årets Nordmann 2011».

Prisen deles på Litteraturhuset, «Kjelleren», Wergelandsv. 29 i Oslo, torsdag 15. desember kl 12.00.

Det blir samtale/paneldebatt.

Enkel servering. Åpent for alle. Meld deg gjerne på ved å sende en epost til tips@nytid.no.

Fakta om «Årets Nordmann-prisen»:

* Prisen ble innstiftet etter at Språkrådet, i en epost til Ny Tid i oktober 2006, påsto at kun «etniske nordmenn» kunne være norske: «En pakistaner som bosetter seg i Norge blir ikke nordmann, heller ikke om han blir norsk statsborger.» Det skapte stor debatt.

* Ny Tid opprettet Årets Nordmann-prisen for å hedre enkeltpersoner som kjemper for globale verdier og som utvider definisjonen av hva det vil si å være en god nordmann. Prisen har tidligere gått til:

2007: Aktivist Mari Kohinoor Nordberg: «Noen må orke å svare på de samme spørsmålene i alle kanaler, tåle motangrepene som alltid kommer og ha tålmodighet til å forstå at lite blir endret med det første.»

2008: Filmskaper Margreth Olin: «Hun har klart å samle en viktig del av det engasjerte Norge til å holde sentrale, globale verdier ved like… Olins radikale initiativ har skapt et solidarisk engasjement som Norge trenger mer av.»

2009: Jurist Randi Hagen Spydevold: «Ved å være villig til å bryte norsk lov, og ved å risikere sin egen advokatbevilling, for å sikre andre medborgeres menneskerettigheter, har Spydevold vist et grenseoverskridende engasjement enhver god borger verdig.

2010: Forfatter Maria Amelie: «Ved å fortelle sin historie, har hun tvunget oss, «det store norske vi», til å ta stilling til de papirløse flyktningenes hvileløse tilværelse.»

Mer info: Wikipedia-omtale.

Kontakt: Ansvarlig red. Dag Herbjørnsrud, dag@nytid.no,

tlf: 916 95 196.

---
DEL