Åpner opp programdebatten

Sosialistisk Venstreparti vil ha flest mulig med når partiets nye politikk skal utformes. Derfor åpner de et eget debattforum på internett, der hvem som helst kan mene noe om SVs politikk for neste stortingsperiode. – Vi har et sterkt ønske om å invitere folk utenfra til å delta i utformingen av SVs politikk, sier Øystein […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Sosialistisk Venstreparti vil ha flest mulig med når partiets nye politikk skal utformes. Derfor åpner de et eget debattforum på internett, der hvem som helst kan mene noe om SVs politikk for neste stortingsperiode.

– Vi har et sterkt ønske om å invitere folk utenfra til å delta i utformingen av SVs politikk, sier Øystein Djupedal, SV-nestleder og leder av partiets arbeidsprogramkomité.

– Folk kan alltid henvende seg til SV over telefon, i brev eller på e-post, men terskelen blir fort for stor. Vi tror det er enklere for folk å skrive et innlegg til nettsidene, sier Djupedal, som understreker at alle innlegg vil bli lagt ut uten annen sensur enn at sjikane, rasistiske ytringer og andre eventuelle ulovligheter lukes bort.

Arbeidsprogramkomiteen legger nå seks politikkområder ut til debatt, i tillegg til at partiets EU-utvalg har invitert til en bred diskusjon om europapolitikken. De seks områdene er «Freds- og solidaritetslandet Norge», «Det nye arbeidslivet», «Framtidas velferdsstat», «Makt og demokrati», «Feminisme og likestilling» og et prosjekt de kaller «Mot nord».

– Vi ønsker å reise debatten om hvordan vi kan hindre at Norge siger sørover. Finnmark er det eneste fylket med nedgang i folketallet, til tross for at de har et enormt potensial innen turisme og ressursutnytting, sier Øystein Djupedal. Ikke minst fordi SV har stilt seg negative til et finnmarksk oljeeventyr i Barentshavet, er det viktig for partiet å finne alternative utviklingsmuligheter for nordområdene. – Mange mener oljeutvinning i Barentshavet er løsningen på Finnmarks problemer, men Finnmark kan ikke leve av olje og gass. Vi må finne andre vekstmuligheter, sier Djupedal, som også mener forholdet til Russland er av stor betydning. – Mange nordmenn er ikke klar over de enorme forskjellene i levestandard mellom Norge og Russland. De må vi bidra til å redusere, sier Djupedal.

Nettstedet der SVs politikk kan debatteres ble åpnet sist tirsdag, og stenges 1. september. Da kommer Djupedal og resten av medlemmene i SVs programkomité til å plukke opp gode forslag, før de lager sitt programutkast. Dette legges i sin tur ut til åpen debatt på nettet, før det behandles endelig av SVs landsmøte.

---
DEL

Legg igjen et svar