Bestill høstutgaven her

AP

LAVSPENNING: Nordområdene er Aps «viktigste fredsprosjekt», samtidig skal forsvarsbudsjettet økes, NATO styrkes og våpenindustrien ivaretas

For Arbeiderpartiet er fredspolitikken koblet til solidaritetsbegrepet – på tradisjonelt sosialdemokratisk vis. Aps valgprogram for 2021–2025 innledes med påstanden om at solidaritet betyr å ta vare på hverandre, og at solidaritet skaper fred.

Dette programmet er tydelig på at Norge bør støtte opp om den internasjonale rettsorden for å forebygge krig, og at partiet ønsker å bidra til lavspenning i Nord – valgprogrammets «viktigste fredsprosjekt» angår nordområdene. I dette legger Ap økt satsning på sikkerhetspolitisk dialog med Russland, og folk-til-folk samarbeid – men også det «å satse på et sterkt forsvar med tyngdepunkt i nord». Programmet stiller seg da også gjennomgående positivt til det militære forsvaret av Norge. Ap er et forsvarsparti som går til valg på å øke forsvarsbudsjettene, styrke NATO og ivareta våpenindustriens interesser. Våpenindustrien omtales utelukkende i positive ordelag . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Alexander Harang
Harang er redaktør for «Fredsnasjonen», magasinet NY TID ga ut sommer 2021.
- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte