Bestill sommerutgaven her

Antirasisme som totalitær ideologi

The Madness of Crowds. Gender, Race and Identity
Forfatter: Douglas Murray
Forlag: Bloomsbury Continuum (USA)
IDENTITET / I stedet for å plassere hverandre i identitetspolitiske båser og kategorier og påføre hverandre skam burde vi heller utvikle en større grad av tilgivelse og sjenerøsitet.

Douglas Murray er forfatter og journalist og har skrevet flere bøker om identitetspolitiske spørsmål, også om problemer med innvandring  om innvandring.

Vi påstår gjerne at vi er fargeblinde, men i virkeligheten er vi besatt av farge. Hvordan kan jeg som hvit forstå meg selv og min egen rolle overfor fargede hvis jeg samtidig påstår at det ikke er noen forskjell på oss?

Douglas Murray skriver om at Gud er død, og hvilke kamper vi må kjempe i det post-religiøse samfunnet. Vi kjemper nå en konstant kamp mot alle vi mener står på «den gale siden» av de nye sannhetene vi har bygget opp i skyggen av Guds død, skriver forfatteren.

Vi prøver å spikre hverandre fast til skammens og skyldfølelsen kors.

Sannheten er blitt menneskelig, altfor menneskelig. Det innebærer at du raskt kan havne på den gale siden av den moralske skillelinjen mellom godt og ondt når du begynner å sette spørsmålstegn ved det rådende politisk korrekte moralske verdenssynet: «Du stiller deg i opposisjon til sosial rettferdighet? Hva vil du ha? Sosial urettferdighet?»

Moderne identitetspolitikk

Den europeiske bevisstheten liker dårlig å bli konfrontert med sin egen fortid. Historiske personer på pidestaller i form av store, ruvende statuer faller nå i identitetspolitikkens, opprørets og . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Henning Næss
Litteraturkritiker i NY TID.

Du vil kanskje også like