Anklager FN

Eritrea kommer med knallhard kritikk av det landet kaller FNs partiske holdning til konflikten mellom Eritrea og Etiopia.

Ny Tid

I en offisiell uttalelse fra landets utenriksdepartement mandag denne uken beskyldes FN for å ha «inngrodde fordommer» mot Eritrea. Det sentrale punktet i angrepet mot FN er at det internasjonale samfunn ikke har tvunget Etiopia til å akseptere en bindende grensemarkering mellom landene. Det eritreiske utenriksdepartementet mener at dette er «fryktelig» og «en parodi på internasjonal rettferdighet.»

I uttalelsen angriper også FNs generalsekretær Kofi Annan for hans siste rapport til sikkerhetsrådet. Etiopia ignorerer ifølge Eritrea den avtalen som kom i stand etter den blodige krigen mellom disse to nabolandene ifra 1998 til 2000, noe Annan overser.

I november 2005 truet sikkerhetsrådet begge landene med sanksjoner hvis krigshandlingene blusset opp igjen. Sikkerhetsrådet kom med en spesiell advarsel til Eritrea for å få landet til å lette på restriksjonene som landet har pålagt FN styrkene. Eritrea svarte med å be FN trekke styrkene sine ut av buffersonen mellom de to landene. Dette har fått flere til å frykte en oppblussing av krigshandlingene.

Etiopia har i etterkant trukket en del tropper tilbake fra grensene, mens Eritrea nekter å etterkomme ethvert krav fra sikkerhetsrådet, da samtlige av disse sees på som «urettferdige.»

– Den sørgelige sannheten er at alt dette bråket kunne vært unngått om Etiopia etterkom fredsavtalen og sikkerhetsrådet gjorde arbeidet sitt, sier departementet mot slutten av uttalelsen.

DEL

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.