Ammar er fri fra Gaddafi – takker Støre

* – Jeg takker utenriksminister Jonas Gahr Støre av hele mitt hjerte! Det utbryter journalist Ammar Al-Hamdan (34) til Ny Tid i dette første intervjuet etter at han ble løslatt fra Libya og Gaddafi i dag, 14. april.

* Klokka 18 passerte han grensen fra Libya til Tunisia, etter 40 dager i fengsel. Al-Jazeera- og Ny Tid-reporteren sier: – Nå kan jeg reise hvor jeg vil, smiler han, i bil på vei til det norske konsulatet i Tunis.

Dag
Tidligere redaktør i Ny Tid (-2016).

– Takk og pris – jeg er ute!!!, utbryter Al-Hamdan!

Han smiler gjennom telefonrøret da Ny Tid når han på telefon i bilen, på vei til den norske konsulen i Tunis ca kl. 18.45. Al-Hamdan (34) passerte grensen fra Libya til Tunisia omtrent klokka 18 den 14. april. Den norske konsulen ventet der på ham.

– Hvordan var det å sitte i Gaddaffis fengsel?

– Det er komplisert. Jeg tror jeg må vente med å kommentere det. Nå skal jeg bare slappe av, roe ned og snakke med familien. Jeg vil takke Støre personlig for hans innsats for å få meg fri. Tusen takk til alle norske venner, sier Al-Hamdan til Ny Tid.

Ny Tid kjenner til at utenriksminister Jonas Gahr Støre og UD de siste par døgn har jobbet hardt med å få den norske statsborgeren ut. Det var onsdag aktivitet for å sende brev til Muammar Al-Gaddafis regime.

I ettermiddag ble han sluppet løs fra fengselet i Tripoli.

– Jeg takker utenriksminister Jonas Gahr Støre av hele mitt hjerte! Takk for innsatsen for å få meg ut!

Al-Hamdan har sittet 40 dager i fengsel i Tripoli, etter at han og tre andre Al-Jazeera-kolleger ble tatt av Gaddafi-lojale styrker 7. mars. Den 19. mars gikk internasjonale styreker til angrep på Libya.

Al-Hamdan var på oppdrag for Al-Jazeera i vest-Libya. Han har bidratt til Ny Tid med en rekke artikler siden 2009. Ny Tid trykker regelmessig artikler fra Al-Jazeera i samarbeid med Oslo-kontoret.---
DEL